阅读
1-3 DCD4-7 CABD8-11 BAAB12-15 CCAB
7选5阅读
16-20 EGCBA
完形填空
21-25 BDCCA26-30 DABCA31-35 BBDAC
A篇是一篇新闻报道。文章介绍了为纪念首次印象派展览150周年,巴黎奥赛博物馆推出名为“1874年巴黎:发明印象派”的展览,通过虚拟参观和沉浸式体验,让观众回到印象派艺术家的时代。
B篇是一篇记叙文。文章介绍了作者原对旅行持怀疑态度,认为其被过度美化。但一次前往雅典履行与朋友的承诺中,意外邂逅一焊工,体会到生活中平凡事物的非凡之美,改变了他对旅行的看法。
C篇是一篇说明文。文章介绍了在堪萨斯州和新墨西哥州使用虚拟围栏技术的试点项目,探索其对生物多样性、牧场经济及土壤碳储存的潜在益处。
D篇是一篇议论文。文章介绍了艺术和科学中的创新与创造性,指出这两者常常领先于时代,并能随时间积累价值,倡导大家参与创造性活动。
第1题 D 这个问题询问的是回顾展的主要目的。根据原文的描述:“150 years ago… Impressionist exhibition, a movement that would forever change the course of art history.” 这句话说明,展览的目的是为了标记一个永远改变艺术历史进程的运动——即印象派的诞生。因此,选项D“标记一个运动的诞生”是正确答案,而没有直接提到保护文化多样性、激发人们对艺术的爱好或向已故艺术家致敬这些目的。
第2题 C 这个问题询问的是在虚拟游览期间,参观者可以经历的事情。根据原文:“During the 40-minute immersive tour, visitors will spend a virtual evening with the famous impressionists…” 这意味着参观者将在虚拟环境中与著名的印象派画家相遇。故选项C“会见著名的印象派画家”是符合原文描述的正确答案。其他选项如现场绘画、亲自驾驶蒸汽火车或在画廊过夜并未在原文中提及。
第3题 D 这个问题询问的是谁最适合参观展览。原文提供了参观指南,包括:“* Walkers and motorized wheelchairs are not permitted in the space, but manual wheelchairs are accepted.” 根据这段描述,不能使用助行器和电动轮椅的人被明确禁止进入,但手动轮椅是被接受的。因此,选项D“一个使用手动轮椅的青少年”是最符合要求的参观者。选项A和B因年龄和设备限制而不合适,而C选项中的视觉障碍女孩由于可能受到视觉或平衡障碍警告的影响,也不是最佳选择。
第4题 C 原文中提到了作者对于旅行的不安感来源,“I grew tired of backpackers expressing too much praise about how petting a baby elephant in Thailand ‘transformed’ them.” 这里作者表达了对旅行中常见的夸张描述(尤其是那种声称小事就能转变人生的说法)的不满。因此,选项C“旅行效果的夸大”准确反映了文章中作者对旅行感到不安的原因。
第5题 A 原文中提及,作者决定前往雅典的原因是:“One day, Vasilis, my Greek best friend, reminded me of our decade-old promise: after our final exams, I would visit his hometown in Athens.” 这意味着作者前往雅典是为了履行多年前与朋友许下的承诺,即完成考试后访问他家乡的约定。因此,答案A“履行承诺”是根据原文内容选出的正确答案。
第6题 B 文中提到的“poetry”一词,“I realized how easily life’s poetry could pass unnoticed.” 根据上下文,作者是在描述经历了与焊工和他的猫相遇之后所感受到的平静与简单之感,以及对生活中普通而微小事物的欣赏。这段体验让作者感受到了生活的诗意,也就是那种平静与简单。因此,选项B“平和与简单”是根据上下文推断出的合理答案。
第7题 D 原文的整体主题是作者通过访问朋友的家乡和意外遇见一个普通焊工,发现了生活中平凡事物的非凡之处。这次经历让作者意识到不需要寻求非凡的体验才能感受到生活的美好,普通的生活本身就充满了非凡的意义。“I stop simply pursuing better things, better experiences and better people that are never grasped, I realize the real journey is inward-to appreciate life’s ordinary magic.” 这段话表明作者从寻求外在的非凡转向欣赏内心世界与日常生活的美好。因此,选项D“平凡造就非凡”最为贴切地概括了全文的主旨。
第8题 B 第二段强调了虚拟围栏的多个优势,例如:“Virtual fences can reduce the need for physical fences, which require significant time, expense and labor to maintain.” 和 “Physical fences also limit land managers in their ability to change grazing boundaries…” 说明虚拟围栏能够减少物理围栏的维护成本和劳力,同时为地管理者提供更大的灵活性。
第9题 A 原文中提及,“If the cow proceeds to cross the boundary, it receives a momentary mild shock, signaling that it’s gone too far and should rejoin its group.” 这说明轻微的电击是为了告诉牛它已经超出了边界,并应该回到群体中去,因此“A. 它的返回时间。”为正确答案。
第10题 A 原文中描述了,“Ranchers complete this disturbance-rest cycle by managing the timing, location, herd size and intensity of grazing activities, all of which can be time-consuming and painstaking.” 这强调了完成这一周期所需的时间消耗和精心管理,因此“A. 强烈的努力。”是正确答案。
第11题 B 文章最后一部分引用Burnidge的话,“Currently, the costs of virtual fencing are still high, but in the long run it can help land managers better carry out management practices that regenerate land health, helps address climate change and biodiversity loss,” 暗示了他认为虚拟围栏虽然初期成本高昂,但长远来看,对于改善土地健康、应对气候变化和生物多样性损失具有积极的作用。这个评价是基于事实和长远影响的考虑,所以被视为是客观的态度。
第12题 C 原文提到:“Prior to these conversations, I was on the receiving (and admiring) end of their artistic work, but now they were curious about my own research as a scientist. The reverse led me to recognize…” (在这些对话之前,我在接收(并且欣赏)他们艺术作品的一端,但现在他们对我作为一名科学家的研究感到好奇。这种反转使我认识到…)。这里提到的“reverse”指的是情况的改变,即从他们的艺术作品的接受者变为别人对他研究的兴趣者,因此“转变”(Shift)是最符合的替换词。
第13题 C 原文表达:“Its unexpected content breaks routines within traditional thinking…often taking people out of their comfort zone because it is ahead of its time.”(它的出人意料的内容打破了传统思考中的常规…通常会让人们走出舒适区,因为它领先于时代。)这表明,无论是科学还是艺术的创新常常领先于时代,是引领时代的,因此C项“它通常引领时代”最符合。
第14题 A 原文中提及:“Just like aging wine, a product of creative work acquires quality over time. It is colored by the response of the audience as well as by imitations.”(就像陈年的葡萄酒,创造性工作的产物会随时间质量提升。它受到观众响应和模仿的影响。)这表明,创造性的作品能够经受时间的考验,随时间提升其价值,正如A项所述。
第15题 B 最后一段强调,“Creativity in arts and sciences establishes a backdrop for human existence, as the content it invents gives pleasure and meaning to our lives…And we can all participate in the creative process.”(艺术和科学中的创造力为人类存在奠定了背景,因为它创造的内容给我们的生活带来了乐趣和意义…我们都可以参与到创造过程中。)这一段旨在倡导一种生活方式,即鼓励大家参与到创造性工作中,享受创造带来的乐趣和意义,因此B项,“发出一次呼吁”是正确的。
7选5阅读
本篇主要介绍了反馈三明治技术的应用。
第16题 E 前文讲了提供反馈是个人和职业发展的重要组成部分。于是此处转折然而如果方法不正确,提出建设性的批评会很有挑战性。故本题选E.Delivering constructive criticism , however , can be challenging if not done correctly。
第17题 G 本段介绍了反馈三明治技术,而G选项开头This technique 正是指此技术。故本题选G。
第18题 C 本段讲了The process can be broken into three parts . A manager or superior starts by providing positive …管理者需要负责的三个步骤故本题选C . The manager then ends the feedback session with positive feedback。
第19题 B 前文提到 , it ' s easier for the recipient to receive the constructive criticism without feeling attacked .接受者更容易接受建设性的批评,而不会感到受到攻击。站在接受者角度。故本题选 B . Similarly , it is also easier for the giver to offer feedback . 同样,给予者也更容易提供反馈。则站在了给予着角度。
第20题 A 第三段The feedback sandwich technique is a highly useful method . 讲了三明治技术的实用性。而本段Many people are knowledgeable about this technique , which might make it sound insincere or predictable if not done correctly . 许多人都了解这种技术,如果操作不当,可能会使其听起来不真诚或可预测。本段讲了此技术的局限性,故选A。
完形填空
本篇讲了我和我女儿们一起探索我曾经十分熟悉树林却遭遇了迷路的故事。
第21题 B 本段在文中采用倒叙。先讲了自己对这树林的了解程度高,于是当自己迷路时感到震惊。故本体选B.shock。
第22题 D 一个无聊寒冷的二月下午,我突然渴望去山上远足。故本题选D.urge冲动;强烈的欲望。
第23题 C 穿上雪鞋,我们立刻朝西北方向前进。故本题选C.headed 朝(某方位)行进。
第24题 C 由前一句一路上女儿们偶尔停下来研究未知的植物和废弃的鹿床…这些真的使她们开心make one's day 使某人开心。故本题选C。
第25题 A 当影子开始拉长,我们进一步向上移动。故选A。
第26题 D 由下一句我们决定返回得知本处是疲倦超过了热情。故选D。
第27题 A 作为原路返回的代替,我们决定走山陡峭的一侧。backtracking原路返回。故本题选A.原来的。
第28题 B 由第一段I'd been exploring the 40-hectare woods around our cottage my whole life and I knew the way well.得知作者十分了解这片森林,所以此处应是“相信我的常识…”,故选B作伴随状语。
第29题 C 由后面两个问句Where was the stream? Were we off course?得知我第一次产生了怀疑。故选C.怀疑。
第30题 A I instinctively pulled out my phone to get my location, but it 30 in my hand in the cold air.我本能地拿出手机来定位,但是我的手机在寒冷的空气中在我的手上死机了。but表转折,故选A。
第31题 B 由前文作者本能的掏出手机而手机却死机了得知这里是“诚然,我开始有点恐慌了”故选B。A.reportedly 据报道 C.seemingly 看来似乎。
第32题 B I started feeling a bit panicky. However, I quickly2 myself, 我开始感到恐慌了,然而我迅速使自己镇定。however 表转折 compose oneself 使镇定。故选B。
第33题 D Focusing on the landmarks, I spotted a familiar tree and eventually_ 33 the road.我看到了一棵熟悉的树,最终辨认出了道路。故本题选D。辨认出 A. got off从…下来B. laid down放下C. came across偶遇。
第34题 A 由第四段句首得知作者手机死机了。此处是假设,如果我的手机当时工作的话,我也许会直接跟从定位。故选A。B.仍然是;D.overheaded过热。
第35题 C 忽视了依靠周围环境和生活技巧的这一常规。故本题选C.惯例,常规。A. theory理论B. standard标准C. practice练习,实习;惯例,常规D. routine例行公事,日常工作。
语法填空
36. survival37. where38. the39. to publicize40. titled
41. Initially42. existing43. be housed44. as45. but/yet
本篇语法填空介绍了南京红山森林动物园在沈志军的带领下经历了显著变革,从传统动物园转型为注重保护的庇护所,成为了中国最友好的动物园。
难题解析:
第44题 as “as” 引导方式状语从句,表示动物园如何被认为是中国最友好的动物园。
第45题 but/yet “but/yet” 用作转折连词,说明尽管实现两者平衡是一个挑战,但沈志军的团队还是成功做到了。
应用文写作:(官方范文)
Dear Ryan,
Thrilled to hear about your plans for the English Reading Bar, I would heartily recommend fantasy novels as a captivating choice for our students.
Filled with thrilling adventures and memorable characters, fantasy novels can transport readers into magical and imaginative worlds.These narratives, often rich indetail and creativity, spark the imagination and curiosity of young minds. Moreover, they encourage us students to think outside the box and develop a deeper understanding of human nature and ethical dilemmas, By discussing these books, we students can engage in lively debates, exchange ideas, and broaden our perspectives, all enhancing our criticalthinking skills.
In conclusion, I firmly believe that fantasy novels will be a thought-provoking addition to the English Reading Bar, fostering a deeper appreciation for literature among our students.
Thank you for considering my suggestion.
Best regards,
Li Hua
读后续写:(官方范文)
Hand in hand, the Maggie team walked onto the court. The other teams looked at them with scornful smiles, assuming that the game would be a quick and easy victory. As the game began, Maggie's team displayed a surprising lack of skill, but they played withheart and determination, Jasmine’s awkward attempts at scoring drew laughter, but she persevered, Frank's untied shoelaces tripped him up repeatedly, but he never gave up.Gillian's chatter turned into encouraging shouts, and George's sleepy eyes lit up with the excitement of the game. Hard as they tried, they lost the game.
They did lose big, but something positive began to unfold in them. For the first time,they tasted the fulfillment and joy of being an integral part of a team, They transformed from a group of individuals to a cohesive unit, supporting and celebrating each other. Asthe final buzzer sounded, Maggie turned towards her team, beaming with pride. “We are,indeed,the Champions of No Score!” she declared and her teammates erupted into cheers.It enlightened them that victory was not solely determined by the scoreboard, but about the journey and the spirit of teamwork.